Gnezdenje s programom NESTINGWorks in priprava NC kode s programom CAMWorks

Featured Video Play Icon

Tako NestingWorks kot CAMWorks sta programa, ki delujeta v okolju SOLIDWORKS. V tem video prikazu si lahko ogledate kako lahko kos pohištva (v tem primeru leseno pisalno mizo), razstavimo na posamezne plošče, jih z metodo gnezdenja optimalno razporedimo po surovcu in avtomatsko generiramo program za CNC stroj.

S programo NESTINGWorks lahko gnezdimo učinkovito in inteligentno. Z enostavnim uporabniškim oknom je NESTINGWorks izredno enostaven za uporabo in ponuja vodilne zmogljivosti, ki pomagajo optimizirati tako gnezdenje kakor tudi izkoristek materiala pri gnezdenju kosov.

Prednosti:

  • 3D gnezdenje – V nasprotju z drugimi aplikacijami za gnezdenje, ki uporabljajo 2D gnezdenje, programska oprema NESTINGWorks ponuja 3D gnezdenje glede na obliko kosa ter omogoča gnezdenje kosov različnih debelin.
  • True Shape gnezdenje – True Shape gnezdenje omogoča gnedzenje glede na obliko kosa in prilagaja pozicioniranje kosov za čim boljši izkoristek materiala. Druga enostavna orodja gnezdijo na osnovi gabaritov kosov (štirioglatih surovcev) in s tem zapravljajo dragocen material.
  • Gnezdenje kosov znotraj kosov (PART-IN-PART) – Omogočite maksimalno uporabo materiala z gnezdenjem manjših kosov na odprtih območjih in večjih izrezih znotraj kosov z enako debelino.
  • Samodejno gnezdenje za različne debeline – Številni sestavi imajo pločevinaste kose različnih debelin, ki jih je potrebno gnezditi. NESTINGWorks samodejno združuje in gnezdi kose enakih debelin na ravni sestava.
  • Združljiv s programom SOLIDWORKS – S spreminjanjem vašega dizajna, NESTINGWorks prepozna in posodabalja geometrijo kosov ustavarjenega gnezdenja. Združljiv je tudi s proizvodnimi orodji na koncu proizvodne verige. V kombinaciji s konfiguracijskimi orodji SOLIDWORKS-a lahko uporabniki z NESTINGWorks-om vgnezdijo več kompletov montažnih in/ali delnih variant z različnimi debelinami iz enega samega SOLIDWORKS modela. NESTINGWorks ustvarja 3D SOLIDWORKS sestave, ki jih lahko uporabljate za komunikacijo s katero koli proizvodno aplikacijo.