SOLIDWORKS CAM – Novosti v verziji 2020

Featured Video Play Icon

Kot verjetno že veste SOLIDWORKS CAM uporablja CAMWORKS®, prav pa je da veste da ima SOLIDWORKS tudi svojo lastno razvojno ekipo za izboljševanje rešitev.

SOLIDWORKS CAM 2020 je pomembna komponenta našega reševanja problemov in zahtev v načrtovanju in izdelavi izdelka. Navdušeni smo da pozitivno vplivamo na vašo učinkovitost in produktivnost v proizvodnji – hvala vsem uporabnikom za njihove konstruktivne povratne informacije.

SOLIDWORKS CAM 2020 je celovita 2.5-osna CAM rešitev. Oglejmo si nekaj ključnih funkcij v novi izdaji.

»Probing« cikli za merjenje

Cikli za merjenje/kontrolo igrajo veliko vlogo pri produktivnosti.  Številni današnji stroji – od »Tormacha« do »Matsuura« – za hitrejšo, enostavnejšo in ponovljivo obdelavo uporabljajo cikle za merjenje oz. kontrolo. Nova funkcionalnost »Probe« vam pomaga pospešiti postopek namestitve in obdelave.

Recimo da morate iz surovega pravokotnega bloka izdelati 10 kosov. Na začetku morate določiti ničlo ali programsko izhodišče. Z uporabo funkcij za merjenje lahko vsakič, ko zaženete program najdete ničlo.

Dodatna funkcija omogoča, da ob spremembi oblike surovca oz. serije kosov za prehod na naslednjega, samodejno zaženete rutino in postopek se samodejno ponavlja  – ponovljiv postopek. Prav tako vam ni treba skrbeti za različne usposobljenosti operaterja pri prehodu iz prve izmene v drugo. Stroj vsakič samodejno sam poišče to isto ničelno točko.

Za lažjo in bolj prilagodljivo umerjanje  je SOLIDWORKS CAM dodal običajne tipe funkcij, kot so umerjanje po osi, žepu, čepu,  večtočkovnih čepih in večtočkovnih luknjah.

Funkcija »Probe« je sedaj na voljo v SOLIDWORKS CAM Profesional – pomislite na to kot na produktivnost, ki vas bo popeljala na naslednjo stopnjo hitrosti in učinkovitosti.

Mostiček pri rezkanju

Zavihek za rezkanje je zelo pomembna izboljšava na več ravneh. Ne glede na to ali ustvarjate vesoljske ali razrezane dele na plazemski mizi, je v današnjih dneh velik trend, da obdelate izdelek kolikor se da, brez da bi ga izpenjali (rezkanje) ali pa obračali navzgor (2D rezanje). S tem se izognete uničevanju dela, poškodovanju orodja ali poškodi stroja – vse to ima stroškovne posledice in upočasni vaš napredek.

V preteklosti so mostičke morali risati ročno. Zdaj možnost zavihka za rezanje samodejno vstavi mikro sklepe ali zavihke na podlagi profila dela in se parametrično posodobi glede na spremembe geometrije, pri čemer odstrani veliko dodatnih korakov.

Prilagodite tehnološko bazo podatkov osebnim željam

Spreminjanje nastavitev, ki omogočajo enostavno in edinstveno uporabo avtomatike so v teh dneh precej standardne. Na primer, prilagajamo melodije zvonenja pametnih telefonov, e-poštna in besedilna obvestila, ohranjevalnike zaslona in samodejne alarme – kar ustreza našim potrebam iz dneva v dan. Sedaj lahko v SOLIDWORKS CAM ustvarite prilagojeno tehnološko bazo podatkov, ki je prilagojena vašim delovnim željam.

Prilagojeno obliko lahko shranite in ponovno uporabite ali pa razvijete dodatne formate glede na to, kako urejate svoje edinstvene stroje. Ta nova funkcionalnost vam omogoča, da ustvarite obliko, ki vam je smiselna, ko ustvarjate pravila v bazi podatkov, ki je optimizirana za dejansko delovanje.

Pri spreminjanju oz. urejanjanju tehnološke baze podatkov bodite pozorni, da SOLIDWORKS 3D CAD ni aktiven.

 

Navojni rezkar s kotom

Uporabniki SOLIDWORKS-a za izdelavo navoja vedno pogosteje uporabljajo večtočkovna orodja, saj so hitrejša in učinkovitejša od orodji z eno točkovno ali več točkovno konfiguracijo. Novo orodje z več točkami, ki je sedaj na voljo tudi v tehnološki bazi omogoča, da se navojni kot poravna s končnimi izvrtinami. Izbirate lahko med enotočkovnimi uporabniško določenimi ali samodejno koničastimi navoji.

Univerzalni postprocesor

Univerzalni post generator (UPG) sedaj omogoča več rutin. Najnovejša zmogljivost SOLIDWORKS CAM je nova različica UPG, ki omogoča ustvarjanje in urejanje NC kode post procesorja. Prenesite brezplačno verzijo tukaj: Download your free version here.

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2019/10/whats-new-in-solidworks-cam-2020.html