FARO Tracer Laser Projector

Featured Video Play Icon
Kaj je FARO Tracer?

FARO Tracer je laserska projekcijska naprava za uporabo pri montaži v delavnici/proizvodnji. Omogoča izjemno natančnost in ponovljivost pozicioniranja laserske šablone direktno na obdelovanec.
Uporablja se kot 3D laserska šablona pri naprednih proizvodnih aplikacijah, kot so npr. varjenje ali barvanje velikih kosov, pa tudi kot vmesna ali končna kontrola končnih izdelkov.
Uporaba sistema FARO Tracer poveča produktivnost, zmanjša čas priprave varjencev, omeji oziroma odpravi uporabo šablon za barvanje, hkrati pa tudi skrajša čas kontrole izdelkov in zmanjša izmet proizvodnje.
Robustno, praho-tesno ogrodje omogoča uporabo Tracerja v industrijskem okolju brez skrbi, da bi prišlo do poškodb vitalnih komponent.

Kako uporabljati Tracer?

V popolnoma integrirano programsko opremo FARO BuildIT Projector uvozimo željen CAD model našega izdelka in pripravimo površine in linije, ki jih želimo projecirati.
Sistem FARO Tracer se poravna z realnim kosom prek šestih retro-odbojnih senzorjev, ali pa prek značilk, ki jih sami določimo na CAD modelu.
Ko je sistem poravnan, lahko projeciramo željeno šablono direktno na izdelek.
Programska oprema FARO BuildIT Projector omogoča hkratno uporabo več laserskih projektorjev Tracer, če naletimo na izdelek ki je prevelik ali pa ima prekompleksno geometrijo.
FARO Tracer je lahko pozicioniran v katerikoli orientaciji (horizontalno, vertikalno, pod kotom) in ga lahko pritrdimo na standardne profile, nosilce ali stojala.

Kako Tracer deluje?

Laserski žarek(1) potuje skozi razširjevalnik žarka(2) na X ter Y-osni galvanometrski ogledali(3,4), nato nadaljuje pot skozi zaščitno steklo(6) in na izdelek. Tako vedno dobimo razločno sliko šablone na izdelku.

Zmogljivosti FARO Tracer Laser Projector

Doseg projeciranja 1,8m do 15,2m
Kot projeciranja 60° Az x 60° El
Širina fokusirane črte 0,5mm @ 5m
Pozicijska natančnost ±0,25mm @ 5m
Ogrevalni čas < 5min
Temperatura hranjenja -20°C do  40°C
Obratovalna temperatura 10°C do 35°C
Hitrost vzorčenja meritve 5000 do 50000 točk/s
Natančnost zaznave značilk 0,25mm @ 5m