Izboljšave v hitrosti in natančnosti brizganih kosov in zmanjševanje stroškov

Featured Video Play Icon

Podjetje Plastic Components Inc. na leto dostavi preko 20 milijonov brizganih kosov strankam. So proizvajalec svetovnega kova za male in srednje izdelke.

Pri Plastic Components so se spoprijemali s težavami zmanjševanja stroškov, zmanjševanja števila iteracij kalupov in zadovoljevanja njihovih strank s hitro odzivnostjo in izdelavo produktov.

Standardizacij na SOLIDWORKS

Za SOLIDWORKS 3D CAD so se v Plastic Components odločili že leta 2006, v 2016 pa so svoje zmogljivosti nadgradili še s simulacijskimi zmožnostmi SOLIDWORKS Plastics Premium za virtualno testirnje postopka brizganja plastike.

S SOLIDWORKS Plastics Premium so v Plastic Components prihranili na času, denarju in nepotrebnih iteracijah. Kot je razložil vodja poslovnega razvoja Rick Riesterer, se z boljšimi simulacijskimi zmožnostmi približajo zahtevam strank po vse hitrejši odzivnosti ter prihranijo na denaju, saj se vse nenzanke odkrijejo še preden se začne izdelava orodja.

Zmanjševanje števila iteracij kalupa

Zaradi zmožnosti odkrivanja napak v simulaciji se je število iteracij kalupov zmanjšalo. V Plastic Components sodelujejo s svojimi strankami in skupaj ocenijo izdelke za funkcionalnost, vzdržljivost, preprostost proizvodnje itd. še preden začnejo z izdelavo kalupa. Pred uporabo SOLIDWORKS Plastics Premium se je občasno zgodilo, da so odkrili napake v kalupih zelo kompleksnih kosov, zardi česar so morali ponovno delati orodje – to se je lahko zgodilo dvakrat, trikrat ali celo štirikrat.

Zmanjševanje števila iteracij kalupa je kritično, saj so s tem povezani stroški in čas. Vsaka iteracija lahko traja tedne in stane veliko denarja. Rick Riesterer prvi, da si ne morejo privoščiti zaračunavanja dodatnih iteracij kalupa, zaradi česar je simulacija postopka brizganja za njih strateškega pomena.

Zgodnje odkrivanje napak vodi v večjo natančnost

Zaradi visoke natančnosti SOLIDWORKS Plastics Premium produkta lahko v podjetju Plastic Components določijo napake kot so nezalitje kalupa, posedenost, slabo postavljene stične črte, slabo postavljeni dolivki, mehurčki zaradi zajetega plina itd. še preden začenjo s proizvodnjo kalupa. Na ta način prihranijo čas in denar.

Zaradi prihranka na času in denarju se ti viri lahko porabijo za druge dejavnosti kot so iskanje novih virov dohodka in razvoj. Primer tega je bila nova stranka pri Plastic Components, ki je že imela produkt, ki pa ni dosegal zahtev. S simulacijo brizganja so dokazali vzrok težave in predlagali drugačno postavitev dolivkov – s tem so tudi dobili posel.