Delfoi ARC – samodejno generiranje poti varjenja

V videu si lahko ogledate, kako hitro in preprosto je načrtovanje poti varjenja.

Vse kar rabite storiti je, da določite dve površini med katerima želite, da se zvar nahaja in mesto začetka zvara. Po potrditvi izbranih površin in začetne točke se prikaže barvna črta, ki predstavlja linijo zvara.

Odpre se dodatno okno z možnostmi nastavljanja »Offset« – odmik od prikazane poti, »StepSize« -velikost razmika med zvari, »Chordal length« – dolžina tetive, ki predstavlja natančnost radijev (manjši kot je ta faktor bolj natančen je radij, vendar se s tem poveča število točk in velikost programa), »Cut out« – odmik od stene v vertikalni in horizontalni steni.

Po potrditvi slednjih parametrov se izriše pot orodja. Na desni vidimo da se odpre okence za pomikanje po točkah poti orodja, v kolikor se vam orientacija orodja ali pa položaj orodja ne zdita primerna lahko to spremenite s »Touch-Up«, dodajanjem dodatnih točk »Add Point«, ali pa točko/točke izbrišete »Delete«.

V kolikor se vam zdita orientacija in položaj orodja primerna lahko zaženete simulacijo varjenja.V simulaciji je zvar prikazan z rdečo barvo.