Izboljšave pri bazi materialov za SOLIDWORKS Plastics in dostop do materialnih lastnosti na 3D CONTENTCENTRAL

Featured Video Play Icon

Ena največjih težav pri vzdrževanju baze materialnih podatkov za brizganje plastike je to, da proizvajalci materialov neprestano izboljšujejo materiale in nove materiale ponujajo na trgu. V tem prispevku bomo videli kako SOLIDWORKS sodeluje z največjimi proizvajalci plastičnih materialov, da zagotovi svojim kupcem čim novejše podatke o plastičnih materialih.

Posodabljanje podatkov je preprosto – ko se na trgu pojavi nov material, proizvajalec naloži podatke materiala direktno na 3D CONTENTCENTRAL. Iz tam jih lahko uporabnik prenese, importira v SOLIDWORKS Plastics bazo ter uporabi v svojih projektih. Seveda pa se vsi novi in posodobljeni materiali prenesejo k uporabnikom tudi z novimi Service Packi in novimi verzijami SOLIDWORKS-a.

Najpreprostejši način, da najdete nove materiale, je ta, da na 3D CONTENTCENTRAL spletni strani kliknete na »FIND« in nato na »INJECTION MOLDING MATERIALS«.

S tem boste videli poln katalog plastičnih materialov vključno s podatkom proizvajalca, materialne družine, imena materiala, …

Materialne podatke lahko hitro prenesete s klikom na »Download SOLIDWORKS Plastics Material data«. S tem se prenese kompresirana binarna datoteka (*.bin), ki jo lahko razpakirate na lokalno mesto v vašem računalniku.

Ko je material prenesen na računalnik, lahko dodate te podatke v SOLIDWORKS Plastics knjižnico materialov. To lahko naredite v Plastics Manager-ju v SOLIDWORKS-u pod Material/Polymer, kjer odprete knjižnico. V knjižnici se izbere User-Defined Database in Import Plastics Material. Ko je material uvožen, se ga lahko uporabi v analizi.

Po želji izboljšanja natančnosti analize brizganja v SOLIDWORKS Plastics, je SOLIDWORKS v materialni knjižnici omogočil definiranja specifične toplote (C) in termalne prevodnosti (k) v odvisnosti od temperature. SOLIDWORKS zbira te podatke in jih dodaja v svojo knjižnico ter posodablja tehnologijo preračuna in mreženja. Ko bodo podatki C in k  v odvisnosti temperature za določen material zbrani, se bodo naložili na 3D CONTENTCENTRAL in dodali v SOLIDWORKS z novimi verzijami.