Kako izboljšati izmenjavo izmerjenih rezultatov

 

Za kontrolorje je bistveno zagotoviti, da so vsa odstopanja zanesljivo pregledana. Tako je lahko prikaz informacij v 3D in poročilih v PDF formatu ki so ključnega pomena pri izmenjavi rezultatov meritev.

V nadaljevanju vam bomo predstavili različne načine poročanja o odstopanju toleranc in različnih tehnikah prikaza zaznamkov v programski opremi BuildIT.

Poročanje o posameznih značilnostih v BuildIT 3D View

 

Slika 1. Primer za označevanje položaja tolerance za vzorec s štirimi luknjami: v 3D-opombi je prikazana samo najslabša vrednost posamezne funkcije – v tem primeru je luknja z indeksom 2

Slika 1 predstavlja del, ki ga bomo analizirali v nadaljevanju. To je pogled iz 3D prikaza programske opreme BuildIT. Toleranca, na katero se bomo osredotočili, je toleranca položaja glede na referenčni okvir ABC na vzorcu s 4 luknjami (slika 1: vzorec lukenj).

V prikazu 3D, BuildIT prikaže samo vrednost luknje v vzorcu, pri čemer je vrednost odstopanja najslabšega položaja za jasnost. V tem primeru je luknja z indeksom 2 v vzorcu, ki daje najslabši rezultat, zato je prikazana v opombi.

Poročanje o posameznih funkcijah v PDF poročilu v BuildIT

Slika 2. Rezultati tolerance položaja za vzorec s štirimi luknjami: Vse vrednosti posameznih lukenj so prikazane v PDF poročilu

V PDF poročilu lahko vidimo tolerančne vrednosti vseh posameznih lukenj vzorca s štirimi luknjami, kot je prikazano na sliki 2.

Slika 3. Indeksi lukenj so prikazani za vse luknje pri vzorcu s 4 luknjami

Poleg tega je za vsako luknjo v vzorcu mogoče opaziti indekse luknje v vzorcu, v PDF poročilu ali 3D pogledu (slika 3).

Poročanje o končni točki v BuildIT 3D View

Analiza podatkov o končnih točkah za vsako luknjo je lahko ključna tudi za opazovanje odstopanj toleranc. Ponovno lahko informacije o končnih točkah opazimo v 3D pogledu v BuildIT in PDF poročilu, kot je prikazano na slikah 4 in 5.

Slika 4. Podatki o končnih točkah o tolerancah v 3D prikazu programske opreme BuildIT

Poročanje o končni točki v PDF poročilu v BuildIT

Slika 5. Podatki o končnih točkah o tolerancah v PDF poročilu programske opreme BuildIT

Zmožnost zanesljivega merjenja vseh zahtevanih toleranc in učinkovitega izmenjave izmerjenih rezultatov z drugimi zagotavljajo pomembne prednosti: Povečana učinkovitost in zanesljivost. Po tej miselnosti se lahko rezultati tolerance v BuildIT sporočijo z različnimi možnostmi, ki smo jih predstavili tukaj: opombe 3D prikaza, PDF poročila, kot tudi informacije o končnih točkah, ki so na voljo za vsako luknje v vzorcu.