NOVO v ponudbi: Eureka Virtual Machining

Featured Video Play Icon

IB-CADDY širi svojo dejavnost tudi na področju virtualne simulacije CNC strojev in robotov in sicer s programsko opremo Eureka Virtual Machining podjetja Roboris. Družina Eureka Virtual Machining se sestoji iz dveh področij:

 • Eureka G-Code in
 • Eureka Robot

Na video prikazu je primer uporabe Eureka Virtual Machining na primeru obdelave na ondelovalnem centru Index G200 Mill-Turn: https://www.youtube.com/watch?v=MRkqgNwkbaU 

Eureka G-Code omogoča natančno in realistično simulacijo na osnovi kinematike gibanja orodji, vpenjalne mize, vreten in vpenjalnih glav. Program Eureka omogoča virtualno simulacijo v oblaku oziroma oddaljenem strežniku kjer se izvede simulacija, ki odkriva napake kot so singularnost, kolozija in delovanje izven meja območja. Rezultate simulacije dobimo po elektronski pošti. V kolikor je simulacija uspešna jo lahko »Eureka Cloud« pošlje direktno na CNC stroj, v nasprotnem primeru nas obvesti o napakah (napake so obarvane), katere lahko z aplikacijo »Eureka Mobile« pregledamo in analiziramo kar na mobilnih napravah. V simulacijah so upoštevane obdelave več obdelovancev, menjave orodij, menjave palet, gibanje pomožnih delov in pomožnih vreten.

Brez dodatnih nastanvitev emulira vse najbolj popularne CNC krmilnike kot so npr: Fanuc, Siemens, Heidenhain, Okuma, MoriSeiki, Mazak, Fidia, Selca, Osai, Num in še drugi…
Simulacija odstranjevanja materiala poteka v realnem času, preverja napake kot so dotiki hitrih gibov in trkov z modelom in pripravami.

Glavne lastnosti:

 1. Simulacija večkanalnih stružnic z gnanimi orodji
 2. Simulacija menjave orodja, menjave glave, menjava palete, gibanje pomožnih delov in dvojnih vreten
 3. Natančna emulacija vseh kontrolnih funkcij:
  • G koda in M funkcije
  • koordinatni sistemi
  • kompenzacija radijev in dolžin orodja
  • cikli vrtanja
  • več ciklov
  • logična navodila
 4. Realno zaznavanje trkov med strojnimi deli, kosom in pripravami
 5. Preverjanje poti izven delovnega območja
 6. Realna vizualizacija kordinatnih sistemov in referenčnih točk orodja
 7. Interaktivno in samodejno odvzemanje/odvajanje odpadnega materiala/odrezkov
 8. JOG in MDI funkcionalnost

Eureka Robot pretvori APT ali ISO kodo izdelano s CAM sistemom v program za 6 ali več-osno robotsko celico, ter zagotavlja medsebojno delovanje robotov ali robotov in CNC strojev. Eureka Robot nam ponuja realno 3D simulacijo v »Eureka Cloud« celotne robotske celice, odvzema materiala v realnem času, probleme singularnosti, kolizije in delovanja izven delovnega območja, ter na osnovi tega preračunava optimalno gibanje robota/robotov. Rezultate simulacije dobimo po elektronski pošti. V kolikor je simulacija uspešna jo lahko »Eureka Cloud« pošlje direktno v robotsko celico, v nasprotnem primeru nas obvestijo o napakah (napake so obarvane), katere lahko z aplikacijo »Eureka Mobile« pregledamo in analizriamo kar na mobilnih napravah. V simulacijah so upoštevane obdelave več obdelovancev, menjave orodij, menjave palet, gibanje pomožnih delov in pomožnih vreten.

Eureka Robot podpira funkcionalnost kot sledi:

 1. Realna 3D simulacija celotne delovne celice
 2. Simulacija odvzema materiala v realnem času
 3. Trki, singularnost in kontrola izven meja obdelave
 4. Samodejno upravljanje menjave orodja
 5. Podpora za velike pomike orodij z milijoni točk
 6. Samodejna optimizacija pomikov robotskih in zunanjih osi
 7. Zmogljiva vizualna orodja za reševanje trkov, singularnosti in kontrola izven meja obdelave
 8. Obdelava z različnimi oblikami orodij
 9. Obdelava z obdelovancem vpetim na robota in fiksiranim orodjem
 10. Kompatibilnost z vsemi roboti na trgu, vključno z ABB, Kuka, Fanuc, Motoman Yaskawa, Kawasaki, Staubii, Comau, …
 11. Uporaba s pomočjo najbolj priljubljenih CAD/CAM sistemov