Nova verzija FARO SCENE 2019

Featured Video Play Icon

FARO je objavil, da je izdal novo verzijo programa SCENE 2019. To je napredna integrirana softverska platforma, ki optimizira uporabo 360° 3D laserskih skenerjev FARO Focus (https://faro.ib-caddy.com/focus.php).
V program SCENE 2019 je sedaj vključena podpora za 3D resničnostni zajem, analizo in dokumentiranje lokacij in okolja, ki zadevajo javno varnost in pa tudi t.i. Traceable Construction (https://www.faro.com/en-gb/news/faro-traceable-construction/) s področja arhitekture, gradbeništva in procesne tehnologije.

Obdelava skeniranih podatkov je do 50% hitrejša
Prebojna inovacija v SCENE 2019 je, da je procesor skenerja sedaj deluje na skoraj 100% svojih zmođnosti, kar posledično pohitri čas obdelave skeniranih podatkov za skoraj 50% Dodatno se to še izboljša, če dodamo še dodatna procesna jedra.

Precejšnje zmanjšaje skeniranega šuma
Dodatno inovacijo FARO imenuje Moving Objects Filter, ki omogoča avtomatizirano določanje in odstranjevanje objektov, katere ne želimo imeti v sceni (to so npr. ljudje ali pa vozila).

Enostavno združevanje skenov iz različnih lokacij
Napredna funkcionalnost sedaj omogoča izvo samo dela oblaka točk iz SCENE v program FARO Zone 3D oz. v nek drug 3D softverski paket, ki omogoča predstavitev tega v barvah in obdelavo kot 3D model. Sedaj je omogočeno precej bolj enostavno in učinkovito združevanje FARO Zone 3D projektov iz različnih lokacij. Npr. v primeru rekonstrukcije avtomobilske nesreče lahko sedaj najprej skeniramo cestni odsek, nato pa skeniramo vozila katera nato v FARO Zone 3D intergriramo v osnovni oblak točk.