FARO Focus 3D skener & STORMBEE brezpilotnik

V podjetju FARO proizvajajo vrhunske stacionarne in premične 3D skenerje in ostale merilne naprave namenjene za 3D skeniranje in merjenje tako z izjemno natančnostjo, ki se meri v mikronih (FARO ScanArm in FARO Quantum skenirno-merilne roke), kot tudi za zunanje in notranje skeniranj prostora in objektov, kjer se meri v nekaj sto metrih (FARO Focus 3D skenerji za 360° skeniranje in merjenje notranjih prostorov kot tudi zunanjih objektov, postrojenj, infrastrukturnih objektov, …).

Za zahtevnejša prostorska skeniranja pa se se povezali s s podjetjem STORMBEE, ki proizvaja brezpilotnike (drone) STORMBEE S ter BEEFLEX programsko opremo. Tako sedaj lahko trgu ponudijo celovito, integrirano in cenovno ugodno leteče 3D skenerje za prostorsko (t.j. 360°) skeniranje kot del ponudbe FARO Traceable Construction.

FARO STORMBEE brezpilotne naprave omogočajo skeniranje velikih objektov kot so npr avtoceste ali pa odseki železniške proge, mostov, velikih zgradb kot so nebotičniki, stadioni, kongresni centri, ipd. V industriji jih lahko uporabimo za zajem prsotorskih podatkov kompleksnih postrojenj, kot so petro-kemični obrati, kar je sicer težko ali celo nemogoče zajeti s 3D skeniranjem na tleh.

Tako pridobljeni 3D podatki prostora  so izjemno natančni in nam omogočajo izdelavo slik trenutnega stanja pri npr izdelavi objekta, razne izometrične poglede ali analize objektov. Obdelamo jih lahko v FARO BuilIT Construction programskem okolju, lahko pa izdelamo CAD modele s FARO As-Built softverom (https://www.faro.com/products/construction-bim-cim/faro-as-built/applications/).

FARO Focus 3D skenerje predstavljamo v živo na dogodku IB-CADDY Live, ki bo v četrtek, 15.novembra 2018, v hotelu Radisson Blu v Ljubljani.

Prijave preko https://live.ib-caddy.com/.


Produktni video: brezpilotnik STORMBEE in FARO Focus 3D skener


Video: STORMBEE in FARO Focus pri 3D skeniranju jeklarne


Video: STORMBEE in FARO Focus pri 3D skeniranju cestne infrastrukture


Video: STORMBEE in FARO Focus pri 3D skeniranju železniške infrastrukture