NOVO: SOLIDWORKS Machinist

SOLIDWORKS Machinist je paket, ki vključuje SOLIDWORKS modeliranje in SOLIDWORKS CAM (gnan s močjo CAMWorks-a), ki olajša generiranje g-kode za CNC stroje.

SOLIDWORKS Machinist izdeluje obdelave na podlagi pravil za izboljšanje procesa programiranja. S paketom boste lahko pospešili proizvodni proces z zajemanjem standardov podjetja, pospešili označevanje in preverili izdelovalnost oblike zgodaj v procesu. Z uporabo obdelave na podlagi pravil lahko samodejno nanesete standardne strategije in s tem ugotovite čas in zahtevnost izdelave. Ta avtomatizacija vam omogoča hitrejše in pravilne odločitve.

Paket združuje oblikovanje in proizvod v eni aplikaciji z enostavnim za uporabo uporabniškim vmesnikom. Rezultat je na podlagi pravil intuitivni sistem, ki pripomore pri ohranjanju časa in denarja ter hkrati zajemanja standardov podjetja. Nanašanje strategij obdelave z odvisnotsjo toleranc oblike zmanjša možnosti napak in izboljša kvaliteto obdelovalnega procesa.

Več o SOLIDWORKS Machinist si lahko preberete na naši spletni strani s klikom tukaj.

Slika 1: Kos z definiranimi tolerancami znotraj eDrawings®

 

SOLIDWORKS Machinist Standard vključuje funkcionalnosti SOLIDWORKS CAM Standard-a in modeliranja kosov.

  • Izjemno hitra obdelava izdeluje poti orodja, ki vodijo h krajšimi cikli obdelave, daljši življenski dobi orodij in nižji obrabi strojev.
  • NC urednik omogoča poenostavljeno in hitro preverjanje G-kode. Uporabniki lahko pripravijo g-kodo za pregled in datoteko pošljejo neposredno na CNC kontrolno ploščo z uporabo DNC zmogljivosti.
  • Komunikacija med programiranjem in pripravo je enostavna z izvozom poti orodij znotraj eDrawings®. Operaterji lahko pregledajo 3D modele z orodnimi potmi za razumevanje postopka obdelave.
  • Simulator poti orodja znotraj SOLIDWORKS Machinist-a vam omogoča preveriti pravilne strategije obdelave in pripraviti informacije za vsak obdelan kos.

Slika 2: Smulacija obdelave

 

SOLIDWORKS Machinist Professional gradi na Machinist Standard sposobnostih s ponujanjem SOLIDWORKS CAM Professional in funkcionalnosti sestava v CAD okolju.

  • Ko so vpenjala oblikovana bo SOLIDWORKS Machinist Professional samodejno posodobil pot orodja za preprečanje kolizije v oblikovano vpenjalno pripravo.
  • SOLIDWORKS Machinist Professional nudi dodatne funkcije za obdelavo in oblikovanje, stuženje in 3+2 obdelavo, HSM (High-Speed Machining) ter konfiguracijsko programiranje za opravljanje 4 in 5-osne stroje. Ti dodatki omogočajo uporabnikom definirati vpenjala in uporaba konfiguracij sestava za hitrejpše programiranje podobnih kosov.

SOLIDWORKS Machinist Professional vklučuje SOLIDWORKS modeliranje na nivoju kosa in sestava ter kompatibilnost uvažanja modelov.

Slika 3: Prikaz poti orodja in vpenjala v SOLIDWORKS Machinist Professional