FARO® SCENE 2018 s FARO LASER-HDRTM in visoko detajlno skeniranje

Novo poglavje sledenju projekta skozi vse njegove faze

FARO predstavlja novo verzijo SCENE 2018. Programska platforma SCENE je zasnovana tako za družino izdelkov FARO Focus in FARO Freestyle kot tudi za skenerje drugih proizvajalcev. Predstavitev SCENE 2018 predstavlja pomemben korak na področju obdelave 3D  podatkov realnega sveta in prav tako FARO koncept “Traceable ConstructionTM”, pri katerem želi FARO optimizirati celoten življenjski cikel AEC z upoštevanjem strategij, razvoja in izvedbe.

Nov standard v HDR fotografiji

Nova patentirana funkcija FARO Laser-HDRTM v SCENE 2018 izboljšuje konvencionalne tehnike večkratne izpostavljenosti HDR tako, da združuje lasersko skeniranje in fotografijo. Rezultat tega je izboljšana HDR fotografija z izrazitejšimi barvami in ​​podrobnostmi tudi v svetlobno zahtevnih okoljih. Ta napredna funkcija deluje na podlagi podatkov pridobljenih iz vseh generacij FARO Focus skenerja in omogoča doseganje izjemnih HDR rezultatov v krajšem času. Čas snemanja je kar do 5x krajši od tradicionalnega HDR-ja. Poleg hitrosti in kakovosti podatkov nova funkcija drastično zmanjša tudi količino podatkov (150 MB na sken).

Cerkev: primerjalni pogled na rezultate: (levo) posnetek s 5-kratno izpostavljenostjo HDR / (desno) nov rezultat slike z Laser-HDRTM v SCENE 2018

 

Kapela: primerjalni pogled na rezultate: (levo) zajemanje s 3-kratno HDR-izpostavljenostjo / (desno) nov rezultat slike z Laser-HDRTM v SCENE 2018

Povečana produktivnost z visoko detajlnim skeniranjem

Sfere, tarče in oznake za pomoč pri registraciji (registracijske točke) so z visoko detajlnim skeniranjem prepoznane tudi na daljših razdaljah. Uporabniki FARO Focus S150 in S350 imajo pri skeniranju zdaj večji časovni prihranek (vsaj 1,5x hitreje), kot kadar je bilo potrebno za zajem oddaljenih registracijskih točk visoko resolucijsko skeniranje. Zaradi detajlnega skeniranja je prepoznava sfer in tarč kvalitetnejša je kvalitetnejši tudi proces samodejne registracije. Posledično se produktivnost obdelave 3D podatkov še izboljša.

Učinkovitost z barvno bogatimi panoramskimi fotografijami

SCENE 2018 omogoča izvoz barvne slike v ločeni ločljivosti kamere, neodvisno od ločljivosti skeniranih podatkov. V primerih, kjer je potrebna visoka ločljivost barve, ni pa potrebna visoka resolucija skeniranih podatkov, se lahko za obdelavo podatkov prihrani do 80% potrebnega časa.

Izboljšana zmogljivost in stabilnost

Hitrejše branje in prikazovanje podatkov pripomore k bolj tekočemu delu in manjši porabi časa pri obdelavi podatkov. Izvoz projektov je do 75% hitrejši in učinkovitejši, kar še poenostavi deljenje podatkov preko FARO WebShare Cloud in SCENE 2go platform.

Izboljšana virtualna realnost (VR)

SCENE 2018 gradi VR na osnovi verzije SCENE 7.1. Prvič omogoča še bolj naravne, izjemne izkušnje. Omogoča stroškovno učinkovitejši primer uporabe VR z izboljšano združljivostjo z ugodnejšim sistemom Microsoft Mixed Reality Headsets.

Izboljšave v SCENE 2018 in pridobljene koristi za skenerje FARO za velike razdalje ponujajo še en pomemben prispevek k izboljšanju kakovosti in učinkovitosti v celotnem življenjskem ciklu konstrukcije. To je naslednji korak za uresničitev vizije Traceable ConstructionTM, z boljšim ujemanjem in obdelavo realnosti v 3D, nato pa z izmenjavo informacij prek brezhibnih in tesno integriranih rešitev.