Faro postavlja nove standarde s FARO® 8-AXIS FaroArm® system.

Z več kot 30 let izkušenj nenehnih inovacij v prenosnih koordinatno merilnih napravah (merilnih rokah), FARO® tokrat postavlja nove standarde v segmentu merilnih rok. Celovita rešitev FARO® 8-AXIS FaroArm® system združljiva s prenosnimi izdelki Quantum FaroArm®, Quantum ScanArm ter Design ScanArm® prinaša osmo os.

Osma os je popolna rotacijska os, ki deluje kot razširitev vseh izdelkov FaroArm®. Povezana neposredno s FaroArm® ustvarja popolnoma integrirano visoko natančno dodatno os, ki ne zahteva dodatnega časa ali napora za pripravo. Poleg tega je osem osi za razliko od rotacijskih miz je popolnoma združljiva s programsko opremo zato posodobitve in nadgradnje programske opreme niso potrebne.

Ta inovativna funkcionalnost omogoča, da se v realnem času predmet skeniranja vrti ne glede na merilno roko in ne zahteva, da se merilna roka premakne okoli predmeta skeniranja. Zaradi tega ni le lažje pregledovati in meriti običajno težje dosegljiva področja, temveč se čas merjenja kot tudi človeška merilna napaka drastično zmanjšata.

Sistem 8 osi je idealen za reševanje neskončnih meritev in oblikovalskih izzivov, vključno točkovno kontrolo s CAD, hitro izdelavo prototipov, vzvratnim inženiringom in 3D modeliranjem prostih površin.

 

Prednosti ki jih prinaša 8 osni sistem:

  • Hitrejše skeniranje z večjo natančnostjo
    Razširjeni doseg tega sistema s funkcijo rotacije, omogoča uporabniku, da skenira, meri in digitalizira majhne in velike predmete skeniranja z enim samim položajem roke. Posledično je proces do 40% hitrejši v primerjavi s standardnim 7-osnim sistemom.
  • Izboljšana učinkovitost operaterja
    Sistem operaterju dopušča da se osredotoči na skeniranje in ne več na prestavljanje merilne roke ter združevanje skeniranih podatkov. Prednost celovitega skeniranja se pokaže pri digitalizaciji zapletenih predmetov. Ne le da so skenirani hitreje, ampak tudi bolj celovito.
  • Pospešene dejavnosti naknadnega obdelovanja
    Zaradi zmanjšane potrebe po prestavljanju položaja merilne roke ali premikanju  predmeta skeniranja samega, da bi zajeli vse potrebne podatke, je potrebno uskladiti manjše število skenov. Posledično post-obdelava podatkov poenostavljena in hitreje zaključena.

FARO se osredotoča na reševanje »glavnih točk bolečin« strokovnjakov za kontrolo in 3D oblikovalcev. S poudarkom na hitrosti, produktivnosti ter preprostosti uporabe merilnih naprav odpira nove načine načrtovanja, oblikovanja ter kontrole.