FARO Design ScanArm 2.0

Faro Design ScanArm 2.0 je prenosna rešitev za 3D skeniranje. Namenjena je za 3D modeliranje, vzvratni inženiring in oblikovanje na osnovi CAD modela.


Faro Design ScanArm 2.0 skupaj s FAROBluTM izkorišča visoko zmogljivo tehnologijo modrega laserja. Tehnologija modrega laserja omogoča hitro skeniranje in zajem točkovnih oblakov visoke ločljivosti. S težo pod 10 kg je novi Design ScanArm 2.0 lahek za prenašanje in manevriranje tudi pri daljših skenirnih operacijah. Opcijske dolžine Design ScanArm 2.0; 2,5m, 3,5min 4,0m zagotavljajo optimalno prileganje skeniranemu objektu. Design ScanArm 2.0 je opremljen z dvema baterijama z možnostjo hitre zamenjave med procesom skeniranja, kar omogoča neprekinjeno delovanje v prostorih kjer ni zunanjega napajanja. Nova zamenljiva tipala (kontaktna tipala) za hitro vstavljanje skupaj s sistemom hitrega vpenjanja omogočajo enostavno uporabo Design ScanArm 2.0 ne glede na stopnjo znanja ali izkušnjo 3D skeniranja.

APLIKACIJE FARO DESIGN SCANARM 2.0:

Vzvratni Inženiring

Hitra digitalizacija starih delov za spreminjanje oblike, zamenjave prilegajočih se delov, novi dodatki na obstoječe modele ali izvedba konkurenčne analize.

Rekonstrukcija CAD modelov

Ustvarjanje CAD modelov pripravljenih za izdelavo , za dele, ki so bili poškodovani, zgubljeni ali pa niso več na voljo.

Izdelki za poprodajni trg

Hitro in natančno optično branje izdelkov na tržišču v CAD in izdelava novih izdelkov, ki temeljijo neposredno na geometriji obstoječega izdelka.

Sprememba proizvodnega orodja

Zajem stanja vgrajenega kompleksnega orodja in kalupa, za potrebe posodobitev orodja za izdelavo novega modela.

Testiranje in preverjanje

Izvedba analize obrabe in izdelava testne dokumentacije o delih in prototipih pred in po programih validacije izdelkov.

Vzdrževanje, popravilo

Izvedba analize obrabe in priprava dokumentacije o delih in orodjih pred vzdrževalnimi deli in izdelava prilagojenih nadomestnih delov za kritična popravila.

Digitalna arhivska in inženirska dokumentacija

Ustvarjanje digitalne knjižnice za zmanjšanje zalog in skladiščnih stroškov, ki jih je mogoče v prihodnje reproducirati.

Industrijsko oblikovanje / modeliranje v glini

Preprosto digitaliziranje zapletenih, organskih in zahtevnih oblik za hitre oblikovanje estetsko prijetnih in funkcionalnih prostih površin.

3D tiskanje / hitra izdelava prototipov

Podatki 3D skeniranja lahko enostavno proizvedejo neprepustno mrežo, neposredno pripravljeno za 3D tisk.


ZNAČILNOSTI IN PREDNOSTI:

Visoka natančnost delovanja

Zelo natančno zajemanje kompleksnih geometrijskih izdelkov, predmetov in prototipov za obdelavo podatkov v računalniško podprtih modelih.

Visoka hitrost skeniranja

FAROBluTM Laser Line Probe HD z izjemno širokim pasom skeniranja in hitrostjo 600.000 točk/sekundo zagotavlja razširjeno lasersko pokritost za zajemanje točkovnih oblakov.

Optimalna prilagodljivost

Izjemno manevrske roke, na voljo v treh dolžinah – 2,5 m, 3,5 m in 4,0 m, da se zagotovi popolna uporabnost za posebne aplikacije in oblikovne cilje.

Ekstremna prenosljivost

Vključuje dvojne, hitro zamenljive baterije, ki omogočajo neprekinjeno delovanje brez potrebnega zunanjega napajanja.

Lahka in uporabna

Izboljšana ergonomija, večje udobje in teža manj kot 10,0 kg. Omogoča neprekinjeno rokovanje za največjo produktivnost v daljših skenirnih obdobjih.

Zamenljiva tipala

Hitro zamenjajte tipalo brez kalibriranja za kontaktno merjenje.

VIR: https://www.faro.com/products/product-design/faro-design-scanarm