Kaj je novega v SOLIDWORKS 2018 3D Interconnect

V današnjem blogu si bomo ogledali, kaj je novega v SOLIDWORKS-ovem 3D Interconnect-u za najnovejšo verzijo, t.j. 2018.

Ko je bil 3D Interconnect prvič predstavljen v SOLIDWORKS-u lansko leto, je uporabnikom omogočil sodelovanje med strankami in dobavitelji, ne glede na to, kdo je uporabljal kateri CAD program.

SOLIDWORKS 3D Interconnect namreč omogoča odpiranje CAD datotek tudi iz drugih CAD programskih paketov, kot so Siemens NX, CATIA, Autodesk Inventor, PTC Creo itd. direktno v samem programskem paketu SOLIDWORKS. Te datoteke je možno nato uporabljati kot SOLIDWORKS-ove datoteke. SOLIDWORKS 2018 3D Interconnect ima še večje zmožnosti kot prejšnje vrezije na področju ogleda, urejanja ter manipuliranja CAD datotek iz drugih CAD programskih paketov.

Izboljšave SOLIDWORKS 2018 3D Interconnect-a sedaj omogoča uvoz nevtralnih formatov datotek

V SOLIDWORKS 2018 3D Interconnect-u je kar nekaj novih izboljšav. Opazili boste, da program podpira nevtralne formate datotek. Sem spadajo predvsem STEP, IGES, ACIS ter JT datoteke.

Teh datotek ni več potrebno pretvarjati. Sedaj jih lahko direktno odpremo v SOLIDWORKS-u ter jih npr. uvozimo v setav, kjer se bo komponenta obnašala kot katera koli druga komponenta znotraj SOLIDWORKS-ovega sestava.

Te nevtralne datoteke tako sedaj zaznajo, kdaj jih spremenimo oz. zamenjamo. To pomeni, da jih lahko poljubno spreminjamo znotraj SOLIDWORKS-a, brez potrebe po brisanju ter ponovnem uvažanju teh datotek. Vendar pa te nevrtralne datoteke ne podpirajo istega inteligentnega 3D popisa, kot jih bi recimo originalne CAD datoteke posameznih CAD programov.

Podpora za referenčne geometrije drugih CAD datotek znotraj SOLIDWORKS 2018 3D Interconnect-a

Nove izboljšave omogočajo dodatno obdelavo drugih CAD datotek, vključno s podporo za referenčne geometrije. Referenčne ravnine so uporabne za ”mate” relacije v sestavih ter kot ravnine za skiciranje oz. risanje. Tudi skice oz. ”sketch-i” iz drugih CAD programskih paketov se lahko uporabljajo na povsem enak način kot SOLIDWORKS-ovi ”sketch-i”. To pomeni, da lahko ustvarimo reference ter gradnike za te datoteke izven SOLIDWORKS okolja. To vam bo omogočilo opraviti več dela z datotekami drugih 3D CAD programov brez potrebe za migracijo podatkov, kar je lahko zelo časovno potratno.

SOLIDWORKS 2018 3D Interconnect bere datoteke drugih CAD programov ter zazna njihove lastnosti ustvarjene po meri

Lastnosti po meri so sedaj podprte za datoteke drugih CAD programov. To je sedaj moč storiti ali z odpiranjem teh datotek ali z direktnim vstavljanjem modela v sestav. To pomeni, da se bodo sedaj vaše kosovnice ter risbe samodejno izpolnile, ko boste odprli ustrezno datoteko. Pri tem 3D Interconnect uspešno prebere vse informacije in nastavitve, ki ste jih definirali znotraj originalnega 3D CAD programa.

 

SOLIDWORKS 2018 3D Interconnect vam sedaj omogoča izkoriščanje CAD podatkov iz drugih CAD programskih paketov, brez da bi pri tem izgubili podatke ali izgubili na zmožnostih.