Nova SLS materiala za Formlabs Fuse ekosistem

Formlabs z navdušenjem napoveduje razvoj ekosistema serije Fuse SLS: izdajo dveh novih, naprednih praškov in razširitev zmogljivosti SLS preko Formlabs Open Platforme za 3D-tiskalnika Fuse 1 in Fuse 1+ 30W.

Novi Nylon 12 White Powder in Nylon 12 Tough Powder sta materiala, ki omogočata uporabnikom serije Fuse, da razširijo svoje interne zmogljivosti. Nylon 12 White Powder olajša napredne postopke naknadne obdelave za barvane, pobarvane in premazane dele, ki se ujemajo z estetiko vaše znamke in so idealni za medicinske aplikacije, kjer je potreben barvni kontrast. Zaradi visoke duktilnosti in nizke stopnje osveževanja Nylon 12 Tough Powder, so robustni deli za končno uporabo cenovno bolj dostopni kot kdaj koli prej.

Poleg novih praškov, je sedaj za uporabnike serije Fuse možen dostop do Formlabs Open Platform, za lažje tiskanje materialov tretjih oseb in prilagodljivimi nastavitvami tiskanja.

Nylon 12 White Powder

Nylon 12 Powder je Formlabsov najbolje prodajan, večnamenski SLS material – zaradi njegove trdnosti in dimenzijske natančnosti je odličen vsestranski material. Za nekatere aplikacije pa je njegova temno siva barva manj vsestranska.

Nylon 12 White Powder omogoča obarvane dele za končno uporabo, ki ohranjajo vsestranske in biokompatibilne lastnosti Nylon 12 Powder. Nylon 12 White je zmožen tiskanja zelo podrobnih detajlov z veliko dimenzijsko natančnostjo in je idealen za dele za končno uporabo.

Izberite Nylon 12 White Powder tako za funkcionalno izdelavo prototipov kot za končno proizvodnjo belih delov z visokim kontrastom, s podrobnimi detajli, ki jih je mogoče pobarvati z barvami po meri, da se ujemajo z estetiko blagovne znamke.

  • Bela barva: jasen in čist zaključek za dele z visokim kontrastom
  • Barvanje: popolno za ustvarjanje barvnih delov za končno uporabo
  • Trajna izdelava prototipov: visoko zmogljiva plastika za funkcionalno izdelavo prototipov
  • Biokompatibilnost: Lahko se uporablja za številne medicinske in zobozdravstvene namene

Specifikacije materiala Nylon 12 White Powder
Varnostni list materiala Nylon 12 White Powder

Nylon 12 White Powder zahteva tiskanje na Fuse 1+ 30W. Tiskanje v inertnem okolju, kot je dušik, je priporočljivo za ohranjanje najbolj dosledne bele barve v celotni življenjski dobi prahu.

Material Nylon 12 White ni primeren za tiskanje s 100% svežim prahom. Za več informacij o staranju prahu in spreminjanju temperature tiska sledite povezavi.

Nylon 12 Tough Powder

Nylon 12 Tough Powder ima najboljšo duktilnost v svojem razredu in najnižjo stopnjo osveževanja Formlabsovih najlonov. Nylon 12 Tough prah ustvari močne dele, odporne na zlom, ki tiskajo dosledno in natančno.

Pri 18,8 % ima Nylon 12 Tough Powder 64 % večji raztezek pri pretrganju (EAB) kot Nylon 12 Powder v osi XY. Že vrsto let so uporabniki Fuse trdili, da se dolgi, tanki deli med postopkom sintranja radi zvijajo. Visok EAB Nylon 12 Tough materiala, deluje proti dejavnikom, ki povzročajo upogibanje, in pomaga dolgim, tankim delom ohraniti svojo strukturno celovitost.

Hitrost osveževanja Nylon 12 Tough Powder omogoča tudi nižje stroške na del. 20-odstotna stopnja osveževanja olajša uporabo vsega vašega nesintranega prahu iz prejšnjih tiskov, tako da material ne gre v nič.

Izberite Nylon 12 Tough Powder za:

  • Izdelki, odporni na udarce
  • Dolge dele, dovzetni za upogibanje
  • Zanesljivi in ​​natančni prototipi
  • Močni in duktilni deli

Specifikacije materiala Nylon 12 Tough Powder
Varnostni list materiala Nylon 12 Tough Powder

Nylon 12 Tough Powder zahteva tiskanje na Fuse 1+ 30 W. Material Nylon 12 Tough ni primeren za tiskanje s 100% svežim prahom. Za več informacij o staranju prahu sledite povezavi.

Odprti ekosistem za serijo Fuse

Formlabsova serija Fuse je bila prvi resnično cenovno dostopen SLS 3D tiskalnik industrijske kakovosti na trgu. Zmogljiva tiskalnika Fuse 1 in Fuse 1+ 30 W sta lastnikom malih podjetij omogočila, da ta proces industrijskega 3D-tiskanja prenesejo v svoje podjetje, večjim proizvajalcem pa omogočila, da razširijo svoje operacije 3D-tiskanja brez velikih režijskih stroškov ali infrastrukture.

Open Material Mode (OMM) daje podjetjem in inovatorjem priložnost, da razmišljajo zunaj okvirov (ali gradbene komore) z varnostjo preizkušenega, visokokakovostnega sistema. Uporaba OMM na tiskalnikih serije Fuse omogoča raziskovalcem in inovatorjem eksperimentiranje in premikanje meja znotraj preizkušenega sistema. Ker se lahko zanesejo na dosledne dele iz tiskalnika, lahko sklepanje na podlagi rezultatov vodi do hitrejših ponavljajočih se sprememb njihovega dizajna ali materialov.

Za specializirane raziskovalne aplikacije in edinstvene poteke dela, možnost uporabe praškov tretjih oseb odpira nove možnosti za proizvodnjo. Za poteke dela, ki so imeli vse – idealno stranko, dizajn, material – in so potrebovali le cenovno dostopen proizvodni sistem na ključ, lahko serija Fuse proizvede na stotine tisoč delov za nižje stroške (in hitrejši časovni okvir dobave) kot druge razpoložljive metode.

Uporabniki serije Fuse lahko plačajo enkratno licenčnino na tiskalnik in uporabijo poljuben prah za tisk s 1064 nm laserjem na svojem tiskalniku Fuse 1 ali Fuse 1+ 30 W.

Urejevalnik nastavitev tiskanja SLS: brezplačno prilagodite potek dela Fuse

3D-tiskanje SLS, morda zaradi tradicionalno višjih začetnih stroškov, se običajno dojema kot bolj zapleteno 3D-tiskanje v primerjavi s SLA ali FDM tehnologijo. Serija Fuse je postala globalni standard za 3D-tiskanje v prahu, tako da je to zasnovo obrnila na glavo – postal je prvi industrijski tiskalnik, ki je veljal za »plug and play.«

Urejevalnik nastavitev tiskanja omogoča uporabniku, da začnejo z naborom zaupanja vrednih parametrov. Od tam lahko po svoje prilagajajo parametre, kot so osvetlitev, debelina plasti, X, Y in Z, korekcijski faktorji skaliranja, grelniki, hitrost valjčka za poravnavo prahu in s tem prilagodijo svoj potek dela.

Eksplozija priljubljenosti za SLS se je zgodila hitro in število aplikacij serije Fuse raste vsak dan. Pristop, ki ustreza vsem, ni več najbolj smiseln in za stranke, ki presegajo iterativno izdelavo prototipov, kjer je lahko zmožnost izbiranja lastnih procesov tiskanja močno orodje. Za produkcijske stranke, ki tiskajo na desettisoče istih delov, bi lahko sprememba enega samega parametra pomenila razliko med izdelavo ali zamudo dobave. Za raziskovalca bi možnost spreminjanja debeline plasti lahko omogočila novo geometrijo, ki pospeši razvoj. Urejevalnik nastavitev tiskanja daje nadzor v roke strank, ne da bi pri tem odvzel doslednosti, zanesljivosti in enostavnosti uporabe, po kateri je znana serija Fuse.

Vir: https://formlabs.com/blog/new-sls-materials-and-open-platform-for-fuse-series/