Highland Vans: predelava avanturističnih kombijev po meri s 3DEXPERIENCE Works in DELMIA

Highland Vans je začel z misijo izdelave ultimativnega raziskovalnega vozila. S kombinacijo svojega strokovnega znanja na področju inženiringa, tehnologije in notranjega oblikovanja z globoko ljubeznijo do odprtih cest in pustolovščin so ustanovitelji od takrat na novo definirali mobilno življenje s svojimi pustolovskimi bivalnimi vozili po meri. Podjetje je specializirano za predelavo podvozja Mercedes Sprinter, Ram Promaster in Ford Transit v luksuzne, vzdržljive pustolovske avtodome. Highland Vans izstopa po prilagojenem in sodobnem oblikovalskem pristopu z vgrajeno robustnostjo za težka potovanja.

»Na začetku so bili naši modeli zelo preprosti,« pojasnjuje Szymon Gluc, glavni direktor oblikovanja pri Highland Vans. “Zdaj pa lahko z uporabo SOLIDWORKS izkoristimo vsak centimeter in krivino kombija za razvoj natančno prilegajočih se delov.” Deli so izdelani v tovarni podjetja, ki se nahaja zunaj Chicaga in so združljivi na več platformah vozil.

Hitrejša in učinkovitejša izdelava delov

Z izkoriščanjem poenostavljenega poteka dela, ki ga omogoča 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS, je Highland Vans odkril dodatne napredke v svojih proizvodnih zmogljivostih prek vloge DELMIA Shop Floor Programmer na platformi 3DEXPERIENCE. Vloga je posebej namenjena temu, da strojnikom in operaterjem strojev olajša ustvarjanje, spreminjanje in simulacijo NC programov. Ta zmožnost je namenjena skrajšanju časa med načrtovanjem in proizvodnjo, povečanju natančnosti obdelovalnih procesov in izboljšanju splošne učinkovitosti v proizvodnem prostoru. Orodja Shop Floor Programmer omogočajo natančno izdelavo delov in učinkovite postopke gnezdenja, kar zmanjšuje odpad materiala in čas obdelav.

Podjetje je pred tem uporabljalo Autodesk Fusion 360 za proizvodnjo, ki od uporabnikov zahteva ročno gnezdenje delov.

Z DELMIA Shop Floor Programmer lahko avtomatizirajo postopek gnezdenja, s tem pa zmanjšajo stroške, povezane z materialnimi odpadki in časom obdelave. Programska oprema omogoča tudi enostavne spremembe pred obdelavo, kar zagotavlja, da so napake čim manjše. Ne samo, da to izboljša učinkovitost proizvodnje, ampak ima tudi pozitiven vpliv na ekonomiko podjetja.

Poleg tega DELMIA Shop Floor Programmer ponuja napredne postopke testiranja, ki omogočajo izvedbo simulacij, preden se kateri koli del dejansko obdela. To zagotavlja, da je morebitne težave ali napake mogoče ujeti in rešiti, preden se pojavijo v dejanski proizvodnji.

Uporaba programa DELMIA Shop Floor Programmer bistveno poenostavi postopek gnezdenja delov v proizvodnji, kar omogoča podjetju Highlander Vans, da določen del oblikujejo samo enkrat, hkrati pa ga samodejno ugnezdijo večkrat, s čimer prihranijo na času in materialu.

Uporaba programa DELMIA Shop Floor Programmer na platformi 3DEXPERIENCE je povečala učinkovitost pri izdelavi delov za dostavna vozila, tudi ko so zahteve raznolike. »Programska oprema omogoča eni osebi, da oblikuje del, medtem ko drugi zagotavlja povratne informacije, ne da bi pri tem spreminjal kakršne koli funkcije ali modele. Vsakdo lahko dostopa do dela, si ga ogleda in z njim komunicira brez kakršnih koli sprememb,« dodaja glavni industrijski oblikovalec Highland Vans Umair Yusufi.

Prenesite članek v PDF obliki.

Preseganje pričakovanj strank

Razumevanje in izpolnjevanje želja strank je osrednjega pomena za poslovni model Highland Vans. Z vizualizacijo različnih konfiguracij in prilagoditev prek SOLIDWORKS-a lahko stranke vidijo potencialne načrte pred začetkom gradnje, kar zagotavlja njihovo zadovoljstvo s končnim izdelkom. Ta zmožnost vizualizacije ni le orodje za natančnost; je del izkušnje vključevanja strank, kar strankam omogoča interakcijo in spreminjanje njihovih modelov v realnem času.

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2024/10/highland-vans-elevating-adventure-with-innovative-design-and-manufacturing.html