Form 4L na novo definira SLA 3D tiskanje velikega formata

Formlabs s ponosom predstavlja Form 4L, 3D-tiskalnik velikega formata naslednje generacije. Form 4L in njegova biokompatibilna različica, Form 4BL, sta zgrajena na isti revolucionarni tehnologiji Low Force Display™ (LFD) kot Form 4 in Form 4B, vendar sta izdelana za dostavo delov, ki so skoraj petkrat večji od tistega, kar je mogoče na namiznih modelih.

S prostornino ki meri 353 x 196 x 350 mm, je za 13 % večji od njegovega predhodnika, Form 3L.

V primerjavi s prejšnjimi 3D tiskalniki velikega formata SLA, Form 3L in Form 3BL, je Form 4L hitrejši, zanesljivejši ter lažji za uporabo in vzdrževanje. Form 4L za vsako plast tekoče smole v trenutku izpostavi zmogljivi enoti za obdelavo svetlobe 4L (LPU 4L) v primerjavi z dvojnim laserskim gibanjem Form 3L. Pri tiskanju velikih delov ali več manjših delov na Form 3L bi ta dvojni laserski postopek lahko dodal ure tiskanja. Pri Form 4L ni pomembno, kolikšen del prostornine je pokrit – svetlobni vir bo utrdil vsako plast takoj, preden se premakne na naslednjo.

Form 3L je bil prvi resnično dostopen 3D tiskalnik velikega formata na smoli, vendar je njegov počasnejši postopek tiskanja pogosto predstavljal ovire pri ponavljajočih se potekih dela. Za oblikovalce izdelkov, inženirje in proizvajalce orodij, ki so želeli izkoristiti vsestranskost materialov in kakovost tiskanja SLA, so časi tiskanja, ki so trajali več dni, upočasnili stvari in povzročili mrtvi čas v razvojnem procesu.

Izjemno hitri časi tiskanja Form 4L omogočajo, da se ti isti projekti nadaljujejo brez izpadov – izvajanje velikih delov ali veliko manjših delov je zdaj mogoče izvesti večkrat na dan, tako da se lahko inovacije premikajo z enako hitrostjo kot vaša ekipa.

Vir: https://formlabs.com/eu/blog/introducing-form-4l/