Kaj je novega v SOLIDWORKS PDM 2025

SOLIDWORKS PDM 2025 bo kmalu na voljo! Izboljšave SOLIDWORKS PDM izboljšajo dostopnost, pomagajo bolje razumeti strukture sestavov in nadgradijo upravljanje revizij.

Tukaj je predogled tega, česar se lahko veselite. Za začetek sta operaciji “Check-In” in “Check-Out” datotek veliko hitrejši, izboljšana je preglednost kosovnic (BOM), hitrejši je dostop do ukazov in še več.

Spodaj si lahko pogledate nekaj najboljših novih zmogljivosti PDM sistema.

1. Vrstni red komponent v PDM kosovnici (Computed BOM) je sedaj enak kot v FeatureManager Design Tree v SOLIDWORKS sestavih

2. Večja prilagodljivost pri predpomnjenju podatkov (Caching Data) – prihranite čas in poenostavite dostop do podatkov z novimi možnostmi v pogovrnem oknu »Get dialog«

V pogovornem oknu SOLIDWORKS PDM »Get dialog« lahko sedaj izvedete tudi ukaz “Check Out”, medtem ko se izvaja operacija »Get Latest«. Seveda pod pogojem, da imate pravice za “Check Out”.

Novo »Get dialog« pogovorno okno omogoča hitrejšo pridobitev najnovejše revizijske strukture z uporabo ukaza »Get Latest Revision«. Do tega ukaza lahko dostopate iz različnih mest, kot so rezultati iskanja, in v meniju z desnim klikom znotraj PDM zalogovnika.

Zavihek “Version” sedaj prikazuje informacije o zadnji reviziji, kot so nivo revizije, številka različice in komentar. Te ukaze lahko uporabite tudi v SOLIDWORKS PDM orodni vrstici in CommandManager-ju. Te možnosti bodo poenostavile dostop do podatkov in pospešile ta opravila.

3. Razpoložljivost SOLIDWORKS PDM orodne vrstice in CommandManager zavihkih – izognite se Task Pane oknu in uživajte v povečanem grafičnem območju.

Dostopajte do vseh SOLIDWORKS PDM ukazov z namenskega zavihka SOLIDWORKS PDM v orodni vrstici SOLIDWORKS CommandManager in pridobite večje grafično območje tako, da strnete stransko okno opravil.

4. Izboljšano sledenje uporabnikom – pridobite popolnejšo revizijsko sled dejavnosti uporabnikov

Oglejte si podrobnosti avtentikacije uporabnikov znotraj SOLIDWORKS PDM Administration orodja. Podrobnosti avtentikacije vključujejo uporabniško ime, datum in čas prijave in odjave, ter uporabljenega odjemalca SOLIDWORKS PDM (namiznega ali Web2).

5. Izboljšana zmogljivost Web 2.0 – hitreje dostopajte do datotek in map v spletnem odjemalcu

Hitreje brskajte po mapah s tisoče datotek in izkoristite izboljšano zmogljivost predogleda datotek.

To je le nekaj novih funkcij v SOLIDWORKS PDM 2025. Oglejte si te izboljšave v akciji v spodnjem videu.

vir: SOLIDWORKS Blog