Top 10 izboljšav v SOLIDWORKS vlogah v brskalniku v 2024

Featured Video Play Icon

V tem članku si bomo pogledali 10 najboljših izboljšav v letu 2024 za vloge v brskalniku SOLIDWORKS. Oglejte si, kako lahko z najnovejšimi izboljšavami delate hitreje – od novih možnosti 2D avtoriranja in dimenzioniranja do možnosti nastavitve pregledov za analizo vaše zasnove za določene napake, ki lahko ovirajo možnost izdelave, in še več. Vloge v brskalniku ne zagotavljajo le zmogljivih izboljšav za načrtovanje delov in sklopov, modeliranje v prosti obliki, risbe in definiranje na podlagi modela, temveč vključujejo tudi možnosti sodelovanja in upravljanja podatkov, saj v celoti delujejo v brskalniku na oblačni platformi 3DEXPERIENCE, tako da lahko delate od kjer koli in kadar koli na kateri koli napravi. Poglejmo si najpomembnejše izboljšave v programih 3D Creator, 3D Sculptor in Manufacturing Definition Creator.

Raznoliki delotoki za definiranje

Trenutno mnogi uporabniki že uporabljajo delovne postopke definiranja na podlagi modelov (MBD), pri tem pa še vedno izdelujejo tudi 2D risbe za proizvodnjo. Najnovejše izboljšave rušijo zidove med 2D in 3D z zagotavljanjem enotnega vira, ki združuje prednosti definiranja na podlagi modelov (MBD) z enostavnostjo 2D risb.

To pomeni en vmesnik tako za tradicionalne delovne postopke risanja, kot za definiranje na podlagi modela, ki omogoča intuitivno sodelovanje in nadaljnjo avtomatizacijo.

Še več, med definiranjem risbe se samodejno ustvarijo 3D informacije o izdelavi izdelka. Zdaj lahko delovne postopke risanja 2D uporabljate za vodenje 3D anotacij in obratno, iz 3D v 2D.

Ta prilagodljivost zagotavlja, da lahko zagotovite izpis, ki najbolj ustreza potrebam vaše organizacije in vašega nadaljnjega delotoka, brez dodatnega predelave.

Command Search

Hitro poiščite funkcije, ki jih potrebujete! Ena od najbolj priljubljenih funkcionalnosti v okolju SOLIDWORKS Desktop, je zdaj na voljo tudi v vlogah na brskalniku! Hitro poiščite in odprite ukaze z novimi možnostmi, vključno z iskanjem ukazov prek menija bližnjic (tipka S), neposredno iz Action bar ali preprosto s pritiskom tipke / na tipkovnici. Ukaze lahko iščete po imenu ukaza, ključnih besedah v opisu namigov ali skupnih sinonimih iz drugih sistemov CAD.

DFM Helper

Na voljo je nov ukaz, imenovan DFM Helper, ki vam omogoča izvajanje preverjanj geometrije za določene parametre, kot so gabariti kosa, najmanjša debelina stene in specifikacije lukenj, da zagotovite, da je kos možno izdelati. Ta nova funkcija vam omogoča, da zgodaj v procesu načrtovanja odkrijete morebitne napake, ki bi lahko vplivale na sposobnost izdelave vašega izdelka, s čimer poenostavite delovne tokove proizvodnje.

Picture to Sketch

Z orodjem Picture to Sketch enostavno pretvorite slike v 2D skice, ki jih je mogoče urejati. To je lahko uporabno v več primerih. Če na primer delate z logotipom na napravi, kot je prikazano na spodnji sliki, lahko robove tega logotipa pretvorite v skico. Od tam lahko naredite izrez ekstrudiranja, tako da imate na svoji zasnovi ploščo z logotipom. To lahko uporabite tudi, če imate ročno narisano skico in želite na njeni podlagi ustvariti elemente. Vsekakor je to lažje kot sledenje s Sketch Entities, saj lahko s funkcijo Picture-to-Sketch samodejno ustvarite skico na podlagi vaše slike.

Uporabna je lahko tudi, če pretvarjate zaslonske slike 2D ali drugih sistemov CAD za prenos v sistem 3D CAD, saj lahko te skice preprosto pretvorite.

Align to External Geometry

Z novimi orodji za poravnavo enostavno oblikujte proste oblike okoli obstoječe geometrije. Sub-D mreže lahko na primer poravnate z zunanjo geometrijo tako, da se ujema, je kolinearna, pravokotna ali vzporedna.

Poleg tega lahko poravnate Sub-D površine ali geometrijo z zunanjo geometrijo. Izberete lahko na primer različne Sub-D površine in nato izberete zunanjo geometrijo, na primer ravnino, in definirate pravokotnost ali vzporednost. To omogoča več nadzora nad upravljanjem mreže, tako da se bolje prilagaja obstoječi geometriji.

Alternate Robot for Modifying a Sub-D Mesh

Z novimi ukazi lahko mrežo spreminjate neposredno z robotom.

Dostopajte do dodatnih možnosti spreminjanja mreže neposredno iz robota prek Modifier Robot, ki vključuje možnosti, kot so ekstrudiranje, pregibanje roba in vstavljanje zanke, namesto da bi morali ukaz sprožiti iz vrstice z dejanji ali z desnim klikom.

Hitro spreminjajte mrežo in odpravite nepotrebne premike z miško z dostopom do ključnih funkcij neposredno z robotom.

Hole Callout

Zagotovite pravilno prileganje in delovanje z enim orodjem!

Na voljo je novo orodje Hole Callout, s katerim lahko definirate katero koli luknjo ali vzorec luknje, ki je bil ustvarjen kot gradnik luknje v aplikaciji xDesign v vlogi 3D Creator.

Hole Callout zagotavlja celovite informacije o luknji, potrebne za izdelavo, kot so globina, navoj, nasprotna izvrtina, poglobitev, število lukenj itd.

En sam enostaven ukaz zagotavlja, da so informacije o luknji vedno usklajene z modelom, in vam bo pomagal učinkovito opredeliti prileganje in toleranco luknje, ter njeno pozicijo.

Bend Order

Nov ukaz Bend Order vam omogoča ogled prepognjenega in razvitega stanja pločevinastega kosa skupaj s ključnimi informacijami, kot so vrstni red upogibanja, smer, kot, polmer, K-faktor in drugo v tabeli. Poleg tega vam tabela vrstnega reda upogibov omogoča hitro spreminjanje vrstnega reda upogibov in preimenovanje upogibov, kot je potrebno, kar pomaga zagotoviti, da se s strani zasnove prenese pravilen namen izdelave.

Bend Table in Flat Pattern Documentation

Zagotovite jasno 2D komunikacijo in dokumentacijo za komponente iz pločevine z dodajanjem pogledov pločevine v razvitem stanju z linijami upogibov neposredno na risbo.

S tabelo upogibov sporočite ključne proizvodne informacije, kot so vrstni red upogibov, smer, kot in polmer.

Closed Corner Feature

Pospešite proces načrtovanja, da zapolnite vrzeli med prirobnicami pločevine za čist in profesionalen zaključek.

Za zagotovitev pravilne poravnave za varjenje in za optimizacijo strukturne celovitosti konstrukcij pločevine je pomembno, da so vse vrzeli med prekrivajočimi se prirobnicami zaprte. Odpravite ročni postopek podaljšanja prirobnic za zapiranje rež z novim ukazom Close Corner.

Ukaz Close Corner vključuje tudi tri možnosti, imenovane Gap, Overlap in Tabbed. Če izberete možnost Gap, lahko določite dimenzije reže. Če izberete Overlap, bo vrzel popolnoma zapolnjena. Uporabite lahko tudi možnost, imenovano Tabbed, da zaprete vrzel med dvema prirobnicama.

Ta ukaz je hit za uporabnike SOLIDWORKS-a in je sedaj na voljo v 3D SheetMetal Creator!

To je le bežen vpogled v funkcionalnosti, ki so bile dodane v letu 2024.

Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2024/10/top-ten-enhancements-in-solidworks-browser-based-roles-in-2024.html