Gnezdenje SESTAVOV v aplikaciji Laser & Waterjet Cutting | 3DExperience

Laser & Waterjet Cutting aplikacija, pokriva vse vaše potrebe pri gnezdenju in izdelavi NC programa za razrez z laserjem ali vodnim curkom. Aplikacija nam omogoča gnezdenje celotnih sestavov, kjer sama prepozna količino posameznih kosov v sestavu in gnezdi potrebne količine posameznega kosa.

Prav tako samodejno prepozna debelino posameznih kosov in jih na podlagi debeline razvrsti skupaj. V primeru, da je količina kosov prevelika, da bi jih gnezdili na eno ploščo surovca pa bo aplikacija samodejno dodala nove plošče ter nadaljevala z gnezdenjem. Tako dobimo točen pregled nad količino materiala, ki ga potrebujemo za gnezdenje željene količine kosov. Pozneje lahko znotraj iste aplikacije izdelamo tudi NC program za laserski razrez ali razrez z vodnim curkom.

Gnezdenje

Potek izdelave gnezdenja je popolnoma enak kot, če bi gnezdili samo en kos, odpremo aplikacijo Laser & Waterjet Cutting in uvozimo željen SOLIDWORKS sestav. Program samodejno prepozna vse kose sestava in nam ponudi možnost urejanja količine kosov. Nato uredimo surovce in dodatne nastavitve.
S klikom na »Compute« gnezdimo sestav. Gnezdeni kosi so razvrščeni glede na debelino, gnezdenje pa si lahko ogledamo v predogledu.

Izdelava programa

Ko smo zadovoljni z rezultatom gnezdenja nam Laser & Waterjet Cutting ponuja tudi možnost izdelave NC programa. Izberemo stroj in orodje nato pa s funkcijo »Cutting Operation« izdelamo operacije za razrez materiala.

S klikom na posamezen kos program sam izdela pot orodja. Če imamo več enakih kosov pa z enim klikom na »Manage Countures« izdelamo poti orodja za vse kose hkrati. S klikom na  »Display« imamo možnost predogleda poti orodja.

Program nam ponuja tudi možnost simulacije programa skupaj s 3D simulacijo stroja.