Novosti v Manufacturing Definition Creator R2024x GA

Danes številna podjetja uvajajo delovne postopke na podlagi modela MBD (Model Based Definition), ki kot glavni vir za proizvodnjo uporabljajo 3D modele. Čeprav MBD prinaša številne prednosti, mnogi proizvajalci še vedno potrebujejo 2D-risbe. Prednost programa Manufacturing Definition Creator tiči v tem, da omogoča tako 2D kot 3D-definiranje. Za tiste, ki uporabljate program Manufacturing Definition Creator, predstavljamo novosti:

Novo 2D oblikovanje – določite ga po svoje!

Program Manufacturing Definition Creator sedaj omogoča 2D oblikovanje, tako da lahko dodajate poglede, dimenzije in tolerance v 2D okolju. Najboljše pri tem je, da se pri delu v 2D samodejno ustvarijo tudi vse 3D-anotacije in pogledi, kar vam prihrani čas in ohranja povezavo med obema oblikama definicije. Ne glede na to, ali definiramo v 2D ali 3D, se podatki samodejno sinhronizirajo.

Novi projekcijski pogledi – preprosto dodajte projekcijske poglede

  • V drugih novostih za 2D boste sedaj našli nov ukaz Projected View za samodejno ustvarjanje projekcijskih pogledov pri delu v 2D okolju.

Nove anotacije z več referencami

  • Ustvarite inteligentne 3D anotacije z večfunkcijskimi referencami za natančno navzkrižno označevanje in enostaven pregled.
  • Na voljo je nova možnost izbire več entitet za izbrano vrsto anotacije. Če morate torej dodati isto dimenzijo na več površin, lahko izberete več površin ali eno dimenzijsko toleranco ali anotacijo.