3DPlay – Spletni pregledovalnik 2D in 3D datotek

Aplikacija 3DEXPERIENCE 3DPlay ponuja uporabniku ogled 2D in 3D datotek, izvajanje meritev in označb in to vse znotraj spletnega brskalnika.

Najprej si poglejmo kaj je 3DPlay in kaj nam omogoča?

Najprej si poglejmo kaj je 3DPlay in kaj nam omogoča?

Če ste aktiven uporabnik platforme 3DEXPERIENCE potem ste aplikacijo 3DPlay gotovo že uporabili. Gre za eno izmed osnovnih in najbolj uporabljenih aplikacij na 3DEXPERIENCE platformi. Namenjena je namreč odpiranju in prikazu datotek iz 3DDrive in 3DCommon Space.

Ker je to spletna aplikacija, ki se odpre znotraj poljubnega brskalnika jo enako kot 3DEXPERIENCE lahko uporabljate tudi na mobilnih napravah. Pa ne samo da deluje na mobilnih napravah, njena uporaba na vseh napravah z zaslonom na dotik je odlična.

Funkcije 3DPlay

Pa si podrobneje poglejmo še nekatere od funkcij, ki jih ponuja 3DPlay.

Kot smo omenili že prej je aplikacija namenjena odpiranju datotek, tukaj pa ne gre zgolj za CAD datoteke, s 3DPlay lahko odprete tudi Microsoft Office datoteke, DWG risbe, PDF,… In vse to znotraj brskalnika.

Orodja znotraj aplikacije pa nam omogočajo tudi meritve, eksplozijski pogled, komentarje in pogled v prerezu.

Merjenje

Omogoča hitro merjenje gradnikov CAD modela. Mere lahko ostanejo vidne na ekranu ali pa jih odstranite.

Markup

Opazite na risbi ali modelu kakšno napako? Na njo lahko opozorite s funkcijo Markup. Omogoča vam, da grafično opozorite na napako, ter dopišete komentar. Funkcija deluje na 2D in 3D datotekah.

Pogled v prerezu

Če ne vidite vsega kar želite vam 3DPlay ponuja možnost pogleda v prerezu. Postavimo ravnino prereza, ki jo lahko pozicioniramo in orientiramo s pomočjo pojavnega okna. Funkcija pogleda v prerezu deluje tudi za sestave.

Eksplozijski pogled

Ko si ogledujemo sestave imamo možnost eksplozijskega pogleda, ki ga upravljamo z drsnikom. Pogled deluje nivojsko na osnovi drevesne strukture sestava.

Podprti formati

Še ena dobra lastnost aplikacije 3DPlay je to, da podpira ogromno različnih vrst datotek. Z aplikacijo lahko odpiramo skoraj vse datoteke 2D in 3D CAD programov, izmenjevalne 3D formate, mrežaste 3D datoteke, slike, Microsoft Office datoteke, PDF in še mnogo več.