Delite vaš produkt z zunanjimi partnerji s pomočjo SOLIDWORKS Share

Featured Video Play Icon

Imate potrebe po deljenju svojih 3D modelov s sodelavci ali zunanjimi partnerji? Vas skrbi zaščita intelektualne lastnine? SOLIDWORKS Share vam omogoča deljenje in komunikacijo brez skrbi, kjer za pregled ne potrebujete licence SOLIDWORKS.

­SOLIDWORKS Share je na voljo od SOLIDWORKS 2023 SP3.0 verzije naprej. Na voljo je vsem obstoječim in novim uporabnikom 3DExperience platforme, prav tako pa je vključen v vsako novo licenco SOLIDWORKS, ne glede na nivo. Osebe, katerim so datoteke deljene za pregled ne potrebujejo SOLIDWORKS licence, le brezplačni 3DExperience račun, ki ga lahko ustvarijo s klikom na POVEZAVO.

V SOLIDWORKSU pod zavihkom Lifecycle and Collaboration izberemo gumb Share in odpre se nam okno, kjer poimenujemo deljen model in označimo tip datoteke (STEP, 3DXML, STL, SLDPRT, SLDASM,…). Pri deljenju lahko omogočimo komentarje gostov in vnesemo email naslove oseb, katerim bomo datoteko delili. Ob pritisku na gumb Share se datoteka pošlje vnesenim email naslovom. Datoteko se nato lahko pregleduje v spletni aplikaciji 3DPlay. Gostje lahko 3D model pregledujejo, izvajajo preproste meritve, eksplozijske poglede in dodajajo komentarje. Ob dodanem komentarju gosta bo oseba, ki je datoteko delila, prejela obvestilo v SOLIDWORKS vtičniku. Po izvedenih spremembah v SOLIDWORKSU ponovno pritisnemo na gumb Share in tako posodobimo 3D model. Ob tem se ne pošlje nova povezava temveč so gostom v aplikaciji 3DPlay takoj vidne posodobitve na že obstoječi povezavi.