Delite vaš 3D model v zasebnem pogovoru s sodelavci s SOLIDWORKS Share

Featured Video Play Icon

Ali za komunikacijo s sodelavci uporabljate platforme, prek katerih je deljenje 3D modelov zamudno? Ali za deljenje 3D modelov uporabljate email in zunanje platforme, kot je npr. WeTransfer? S SOLIDWORKS Share funkcionalnostjo lahko pospešite deljenje 3D modelov in komunikacijo med ekipami v vašem podjetju – tudi z osebami, ki nimajo SOLIDWORKS-a.

­SOLIDWORKS Share je na voljo od SOLIDWORKS 2023 SP3.0 verzije naprej. Na voljo je vsem obstoječim in novim uporabnikom 3DExperience platforme, prav tako pa je vključen v vsako novo licenco SOLIDWORKS, ne glede na nivo. Osebe, katerim so datoteke deljene za pregled ne potrebujejo SOLIDWORKS licence, le brezplačni 3DExperience račun, ki ga lahko ustvarijo s klikom na POVEZAVO.

Za deljenje 3D modela v zasebnem pogovoru v SOLIDWORKSU izberemo zavihek Lifecycle and Collaboration ter pritisnemo gumb Share. Izberemo ime in tip deljene datoteke (3DXML, SLDPRT, PNG). Pritisnemo Continue in izberemo opcijo Conversation. Označimo v kateri pogovor bomo 3D model delili, opcijsko dodamo naslov ter opis objave in pritisnemo publish. Vsem članom zasebnega pogovora se takoj prikaže objava. Ob pritisku na objavo se jim 3D model odpre v aplikaciji 3DPlay, v kateri lahko 3D model pregledamo, izvajamo preproste meritve, eksplozijske poglede ter dodajamo komentarje, ki bodo vidni vsem osebam v pogovoru.

Poleg tega lahko v pogovorih na spletni platformi 3DExperience izvajamo videoklice, delimo zaslon in še mnogo več.