Novosti v 3D Motion Creator vlogi v verziji R2024x FD02

Featured Video Play Icon

Enostavno premikajtekomponente v svojih sestavih in hitro izvajajte simulacije z novimi izboljšavami v 3D Motion Creator. 3D Motion Creator je v brskalnik integrirana rešitev za izvajanje kinematičnih in dinamičnih preskusov gibanja na sestavih, ki deluje na 3DEXPERIENCE platformi, kjer imate tudi dodatne prednosti upravljanja podatkov in zmožnosti sodelovanja.

Najnovejša posodobitev, R2024x functional delivery (FD) 02, vam omogoča uporabo rezultatov analize gibanja za strukturno analizo v vlogi Structural Engineer, ustavitev simulacije ob zaznavi trka in še več.

Uporaba rezultatov gibanja v strukturni analizi vloge Structural Engineer – preizkusite rezultate obremenitev gibanja za strukturno celovitost.

Kot je omenjeno zgoraj, lahko zdaj izvozite rezultate obremenitev gibanja iz 3D Motion Creator v vlogo Structural Engineer. Če te vloge nimate, si jo boste zagotovo želeli pridobiti, da s strukturnimi simulacijami ocenite svoj dizajn. To zmogljivost je zelo priljubljena v SOLIDWORKS Simulation (Desktop Premium), zdaj pa lahko enako storite tudi s 3D Motion Creator za preizkušanje in validacijo strukturnih simulacij.

Preprosto izvozite obremenitve gibanja za oceno deformacije komponent v določenem trenutku ali časovnem intervalu.

Slika 1 – Validirajte svoje komponente v Structural Engineer vlogi z natančnostjo, na podlagi izvozov obremenitev gibanja iz 3D Motion Creator analize.

Opozorilo o zaznavi trka – prej prepoznajte trke.

Hitreje najdite potencialne trke med izvajanjem kinematičnih analiz v Kinematics Player-ju ali Motion Manager-ju. Zdaj imate možnost izbire nastavitve imenovane “Stop simulation on clash based on…”, ki vam bo samodejno pokazala zaznane trke na podlagi izbranih interferenčnih sond. To bo ustavilo simulacijo ob zaznavi trkov, trki pa bodo poudarjeni na vašem modelu pri uporabi Kinematics Player-ja ali Motion Manager-ja.

Slika 2 – Prepoznajte potencialne trke med preverjanjem modela pri izvajanju analiz s Kinematics Player-jem ali Motion Manager-jem.

Filtriranje in senčenje – preprečite izbiro neveljavnih teles.

Ko delate s skupinami komponent in seznamov, ki ste jih izbrali v elementu gibanja (npr. Interference Probe ali 3D Contact), se lahko zgodi, da pozabite kaj ste že izbrali. Zato bodo zdaj vsa že izbrana telesa pri uporabi ukaza prikazana kot prosojna v modelu, da jih ne izberete ponovno.

Slika 3 – Med ustvarjanjem nekega ukaza, npr. Interference Probe-a, če ste pri prvi izbiri dodali komponente v prvo skupino (v seznam), bo sistem to identificiral tako, da jih bo naredil prosojne v grafičnem oknu, ko boste šli izbirati drugo skupino komponent.

Podpora za 3D stik pri odprtih površinah – upravljajte stike za odprte površine.

Enostavno delajte z odprtimi površinami v svojih mehanizmih z možnostjo izvajanja simulacije na odprti površini, saj bo 3D Motion Creator samodejno uporabil virtualno debelino 1 mm, da lahko pravilno izvedete simulacijo.

Slika 4 – Izvajajte simulacije na mehanizmih z odprtimi površinami.

Če ne uporabljate 3D Motion Creator-ja in bi želeli več informacij, lahko kontaktirate IB-CADDY na 01 566 12 55 ali na info@ib-caddy.com. Za ogled kako stranke uporabljajo 3D Motion Creator si oglejte to predstavitev iz 3DEXPERIENCE World konference, ki jo je pripravil Ken Mansfield iz podjetja Seneca Dairy Systems. Vir: https://blogs.solidworks.com/solidworksblog/2024/05/whats-new-in-3d-motion-creator-r2024x-fd02.html