Natisnite dele še hitreje s Turbo Print funkcijo | Markforged

Mark Two in Onyx Pro Turbo Print je nov način tiskanja z višino sloja 250 µm za tiskalnike Mark Two in Onyx Pro (Gen 2), ki omogoča do 2-krat hitejšo tiskanje v primerjavi z nastavitvami tiskanja za 200 µm. Do dvakrat večja hitrost tiskanja pomeni hitrejšo dostavo delov, večjo prepustnost tiskalnika, iteracije načrtovanja pa so dokončane prej, kar ima posledično večjo vrednost in večjo donosnost naložbe.

Deli, natisnjeni na 250 µm, ohranijo enako kakovost končne obdelave kot deli, natisnjeni na 200 µm.

Primerjava časa tiskanja in površinske obdelave med višino plasti 200 µm in 250 µm.

Hitrejše tiskanje ima številne prednosti. Do 2x hitrejše tiskanje pomeni:

  • Deli izdelani hitreje, ko jih potrebujete.
  • Razvoj izdelkov se pospeši in roki skrajšajo.
  • Tovarniške enote prejmejo dele za MRO (vzdrževanje, popravila in remont) in dele za zamenjavo linije hitreje.
Povečane proizvodne stopnje za tipičen del s Turbo Printom.

Kako aktivirati Turbo Print

Mark Two in Onyx Pro Turbo Print je združljiv z napravami Gen 2, podpira Onyx filament in ne zahteva sprememb strojne opreme. Združljivi tiskalniki Mark Two in Onyx Pro, ki so povezani z internetom zahtevajo posodobitev vdelane programske opreme. Uporabniki offline Eigerja z aktivnimi licencami bodo to funkcijo prejeli v paketu prihodnje četrtletne posodobitve programske opreme.

Zaradi omejitev strojne opreme Turbo Print ni združljiv z namiznimi tiskalniki Gen 1 ali Onyx One Gen 2:

  • Tiskalniki Gen 1 Onyx One, Gen 1 Onyx Pro in Gen 1 Mark Two niso združljivi, ker ekstruder Gen 1 nima zadostne potisne sile filamentov in ožičenje v tiskalniku ne podpira ekstruderja Gen 2, zato zamenjava ekstruderja ni mogoča.
  • Tiskalniki Gen 2 Onyx One nimajo grelnika vlaken, ki je potreben za ustvarjanje toplote, potrebne za dovolj hitro taljenje plastike za tiskanje 250 µm.
  • 3D tiskalniki Gen 1, bodo še naprej prejemali podporo do 31. decembra 2026, če so zajeti v aktivnem načrtu podpore ali pod garancijo. Za več podrobnosti preberite bilten.

Za več informacij o Markforged ponudbi, lahko obiščete našo spletno stran. Ali pa nas kontaktirajte na info@ib-caddy.si ali telefonsko številko 01 566 12 55.

Vir: https://markforged.com/resources/blog/deliver-parts-faster-with-mark-two-and-onyx-pro-turbo-print